Eerste contact na een eerste date
Geen onderdeel van een categorie

Het eerste contact na een date

Je hebt een fantastische date achter de rug en er was duidelijke chemie tussen jullie.  Je komt thuis en staart naar je gsm. The struggle is real… Wat doe je nu? Hoe hou je voor het eerste contact? Bel je? Sms je? Doe je het nu of wacht je best nog even? Gebruik je emoji’s… Er spookt veel door ons hoofd! Stop met stressen, hier heb je de oplossing!

Wanneer laat je van je horen?

Je kunt ervoor kiezen om hard-to-get te spelen door je interesse niet te delen met je date na het eerste contact. Maar dat zou geen slimme zet zijn. Als volwassen persoon die op zoek is naar een langdurige relatie zit je daar niet op te wachten. Het is net een pluspunt als je open bent over je gevoelens. Als de date wederzijdse interesse toont is dit een win-win situatie. De grootste vraag is natuurlijk: Wanneer stuur je? We raden aan om de ochtend na de date een sms’je te sturen. Zo hebben jullie beide de tijd gekregen om het te laten bezinken en laten voelen of hij/zij voldeed aan je verwachtingen. Dit zorgt ook voor spanning, het is des te leuker als je de volgende dag een sms’je ontvangt dat hij/zij je leuk vindt.

Als je echt niet kan wachten met het sturen van een sms’je kunnen we je niet tegenhouden. Probeer enkel niet te verstikkend over te komen door 5 minuten na jullie date al een berichtje te sturen. Geef je date tenminste enkele uurtjes de tijd! 😉

Als jullie tijdens de date hebben besproken om een sms’je te sturen als je veilig thuis bent geraakt, stuur dit dan wel meteen als je thuis bent. Anders kunnen er nog gekke scenario’s afspelen. Als je het berichtje verstuurd mag je er ook ineens bij zeggen dat je het een geslaagde avond vond!

Wat stuur je als eerste contact?

Je hoeft niet te overdrijven over hoe geweldig het wel niet was, maar stuur gewoon iets eenvoudig. Een kort en bondig berichtje is onze goede raad. Niemand wilt een berichtje ontvangen na een eerste date dat hij/zij al een moodboard voor de wedding aan het maken is op pinterest. Je moet de communicatie luchtig en positief houden. Vergeet niet te melden dat het een geslaagde avond was en zeg subtiel dat je hem/haar nog eens terug wilt zien. Een klein tipje van de sluier: als je date heeft vermeld dat hij/zij verzot is van pannenkoeken kan je bijvoorbeeld sturen: “Ik vond het erg leuk gisteren! Laten we volgende keer eens een pannenkoekje eten.” Zo toon je dat je hebt geluisterd tijdens de date en dat je echt interesse hebt! 😊

What’s not done?

Teveel sms’en. Probeer de spanning er een beetje in te houden, zo bouw je meer verlangen op naar de volgende date toe. Als iemand niet meteen op je berichten reageert en korte antwoorden geeft, dan stuur je teveel! Probeer niet te gretig over te komen want dit kan mensen afschrikken. Ook teveel emojis komt een beetje creepy over. Hou de knop van de hartjes emojis in bedwang. Als je dan toch gebruik wilt maken van emojis gebruik ze dan juist! Dit is nog veel te vroeg en schrikt je date nog harder af. Just keep it cool!

Voila nu weet je wat je moet doen met het eerste contact na een date! Nu is het tijd om er één te plannen.

Sharing is caring